2019. szeptember 30., hétfő

A Hírlap szakácskönyve - Dr. Tangl H - Berkes R. -antik,régi Légrády Testvérek 1947! - RITKA! - Jelenlegi ára: 3 590 Ft

Ritkaságok az 1940 es évekből                                                                                                                            RITKA!
 Antik, régi, immár ritka Légrády Testvérek kiadás, eszmei értéket is képvisel .. a szerző, a tartalom és maga a kiadás
               VALAMI CSODA, HOGY MÉG ITT VAN ÉS ILYEN SZÉP ÁLLAPOTBAN..
                          - 1947! - 72 éves antik régi .
   Szép, tiszta, teljes firkamentes  állapot , nem koszos, nem dohos, nem szagos, lapok épek tiszták, koszmentesek, gerinc ép, lapok nem esnek ki, jelentéktelen borító kopás, eredeti régi állapot, eredeti régi kiadói kötés.
A borító nem"sem" koszos, csak természetes kopás, elszíneződés látható, nem piszok, kézbe véve tiszták maradunk, szagot nem érzünk, nem esik szét/*
A Hirlap szakácskönyve Szerkesztő Dr. Tangl Harald Berkes Róbert  Kiadó: Légrády Testvérek Kiadása Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 1947  Kötés típusa:   karton  Oldalszám:   224 oldal Nyelv:   Magyar  Méret:   21 cm x 15 cm
Megjegyzés:   Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Légrády Testvérek R. -T. nyomása.
   nem akármilyen tartalommal megtöltve..... ..... .....
Híres éttermek, híres szakácsainak (Gundel Károly, Magyar Elek, Csáky Sándor, Móra Ferencné stb. ) közel 600 étel-receptje van összegyűjtve.
              A HÍRLAP
    SZAKÁCSKÖNYVE
                                    - 1947 -
                       1848-1948
Könyvritkaság...., minőségi, bő és igényes, korabeli tartalom - 224 oldalon.
Előszó
 A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha híres és kitünő. Az, akinek módjában áll végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy legjobban főzni Magyarországon tudnak.
 A magyar konyha hírnevének nem ártott a háború, az egész világon ma is Magyarországon sütnek-főznek a legjobban. Egykor nagyobb volt a bőség és híres szakácsaink, nagyszerű háziasszonyaink valósággal dúskálhattak az élelmiszerekben, ma csökkentek az igények, de a szerény háztartások keretében és éppoly ízes, pompás ételremekeket állít elő az egyszerűség konyhaművészete, mint hajdani gazdaságunk esztendőiben. Átmenetileg, az ostrom idején, természetesen szükséget szenvedtünk valamennyien, de a felszabadulás után újra begyújtottak a tűzhelyekbe, a háziasszonyok kezükbe vették a főzőkanalat, az éttermek megnyíltak és a fokozott étvágyhoz - van étel is. Hogy ezek az ételek aztán méltók a magyar konyha régi hírnevéhez is, ez nemcsak a hagyományokhoz való ragaszkodásnak köszönhető, hanem annak az elpusztíthatatlan igényünknek, hogy "nem baj, ha egyszerű, a fő, hogy jó legyen! "
Tartalom
Előszó
3
Táplálkozástani alapismeretek, írta Tangi Herald egy. m. tanár
5
Egy felnőtt ember számára ajánlott étrend egy hétre
11
Vitaminszükséglet-táblázat
13
Élelemiszerek összetétele (fehérje, zsír, szénhidrát) és kalóriatartalma
14
Élelmiszerek vitamintartalma
16
A magyar konyháról ínyesmester
18
Általános tudnivalók
19
Rántáskészítés
21
Az előfőzés
21
Az olajos főzés
22
A margarin
22
A tűzdelés
22
A párolás
23
Roston sütés
23
Savanyítás, marinálás
23
A szójaliszt
24
Levesek, általános tudnivalók
24
Levesreceptek
26
Levesbevalók
37
Előételek
41
Hideg előételek
42
Szárnyasokról átalános tudnivalók
58
Szárnyasok
60
Húsokról általános tudnivalók
62
Angolos húsok elkészítése
68
Borjúhúsok
70
Marhahúsok
70
Sertéshúsok (malac is)
80
Birka, ürühúsok
101
Lóhús
102
Vadhúsokról és elkészítésükről
102
Vadhúsok
106
Halételekről általános tudnivalók
109
Halak
113
Rák
113
Pástétomok
115
Köretek
119
Mártások
121
Hideg mártások
125
Saláták
125
Főzelékek
129
Húspótlók, feltétek
131
Tojásételek
133
Belsőségek (máj, vese, velő, nyelv, tüdő, borjúmirigy, pacal)
135
Egytálételek
140
A disznótor, hurka-, kolbászkészítés, sonkapácolás
146
Főtt tészták
148
Sós, sajtos tészták
153
Kelt tészták
155
Zsírban sült kelt tészták
159
Meleg tészták
161
A soufflékról
161
Puddingok
161
Rétes, palacsinta
164
Sodók
166
Finom tészták (fánkok, lepények, kalács, beigli, tekercsek, linzer, Rigó Jancsi, vargabéles)
167
Kukoricalisztből, köleskásából és hajdinából készült ételek
176
Torták
180
Tortakrémek és mázak
184
Édes sütemények
187
Parfait-k, fagylaltok
191
Mignonok és szaloncukorkészítés
191
Gyümölcseltevés cukor nélkül, aszalás
194
Zsírszegény világban (tojásrántotta teljesen zsír nélkül) - ínyesmester
196
A francia konyháról - ínyesmester
197
Diétás étrend, írta Tangi Herald egy. m. tanár
197
Kímélő étrend (lázas betegeknek, lábadozóknak)
199
Májdiéta (vérszegénységnél)
201
Gyomorsavtúltengésben szenvedők diétája
201
Gyomorsavhiányban szenvedők diétája
202
Bélhurut-diéta
202
Vesebajosok étrendje
203
Szívbetegek étrendje
204
Basedowkórosak, pajzsmirigytúltengésben szenvedők étrendje
205
Cukorbetegek étrendje
206
A szakácskönyvben szereplő ételek összetétele (fehérje, zsír, szénhidrát), kalória- és vitamintartalma, ára adagonként és 100 kalóriánként és elkészítési ideje táblázatosan
222
Tartalom
224
NEM AKÁRMILYEN A TARTALOM , MERT EZ " A SZAKÁCSKÖNYV.... ", bemutatni szerintem nem kell, beszéljen a tartalom..... .....
Csatolva néhány kép.
  Nagyon sokat érdemlő becses kiadás, mind maga a kiadás, a benne lévő tartalom és maga a szerző a kiadó a legmagasabb elismerést, tiszteletet érdemli..., hab a tortán, a korabeli nyomdatechnika és papír, amik ma már nem utánozható módon adják vissza a tartalmat és még a fekete fehér képeket rajzokat is..... .
 Ajánlom mindenkinek, szülőnek, nagyszülőknek, gyermeknek, unokának, ismerjék meg, tanuljanak belőle ..... ..... ..... .... ebből csak lehet....
 Tartalom jegyzék csatolva, pazar, bőséges, minőségi!                                
 Tekintse meg további termékeimet.
Állítsa össze kívánság listáját!
Bármi kérdése kérése lenne, szívesen segítek.
Szállítási ajánlat: Rendelje vatera futárral posta pontra! 950 Ft ért akár több terméket is rendelhet egy posta áráért.
                   Egy terméket is postázok természetesen/*
 


Jelenlegi ára: 3 590 Ft
Az aukció vége: 2019-10-20 19:27 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése